روانکاو خوب در تهران: روش، مزایا و نکات منفی احتمالی درمان روانکاوی
در این مقاله، ابتدا درمان روان پویشی و سپس تاریخچه درمان روانکاوی ارائه میگردد. در ادامه روش، مزایا و نکات منفی احتمالی درمان روانکاوی(توسط روانکاو خوب در تهران) مطرح میشود. در ادامه نحوه کار یک دکتر روانکاو خوب(در تهران) و تکنیک های مورد استفاده در آن بیان میشود. نرخ موفقیت در روانکاوی در ادامه بررسی شده و در انتها تفاوت روانکاوی با سایر روشهای درمانی مطرح میشود.
نکات منفی در درمان روانکاوی
مانند تمام روشهای درمانی، درمان روانکاوی نیز دارای نکات منفی بالقوهای است که باید مورد توجه قرار گیرند. هزینههای مالی مرتبط با این روش درمانی می تواند زیاد باشد. هزینهها اغلب به عنوان بزرگترین نقطه ضعف در درمان روانکاوی در مرکز روانکاوی ذکر میشود.
این نوع درمان منتقدانی نیز دارد که ادعا میکنند درمان روانکاوی بسیار وقت گیر و گران است. برخی مانند نوام چامسکی (Noam Chomsky) و کارل پوپر (Karl Popper) اظهار معتقدند که روانکاوی فاقد مبانی علمی است. تصورات غلط از این نوع درمان اغلب با برخی از کاربردهای قبلی و کلاسیک فرویدی درمان روانکاوی مرتبط است.
درمان روانکاوی تنها یکی از روشهای درمانی سلامت روان است که ممکن است بخواهید آن را در نظر بگیرید. این روش ممکن است مزایایی را فراهم کند که شاید متناسب با شرایط خاص شما باشد، اما همیشه با روانشناس یا روانکاو خود مشورت کنید تا تعیین کنید کدام روش روان درمانی برای شما موثرترین است.
درمان روانکاوی یکی از شناخته شدهترین روشهای درمانی است. هدف از روانکاوی ، کمک به مراجعان برای درک بهتر نیروهای ناخودآگاه است که در رفتار، افکار و عواطف فعلی مراجعان موثر هستند. این نوع درمان مبتنی بر نظریههای زیگموند فروید روانکاو است که مکتب فکری موسوم به روانکاوی را بنیان نهاد.
فروید ناخودآگاه را مخزن آرزوها، افکار و حافظه توصیف کرد که در زیر سطح آگاهی هوشیار انسان قرار دارند. وی معتقد بود که این تأثیرات ناخودآگاه اغلب می تواند به پریشانی و آشفتگی روانی منجر شود.
درمان روانکاوی به چگونگی تأثیر ذهن ناخودآگاه بر افکار و رفتارها می پردازد. روانکاوی غالباً شامل بررسی تجربیات دوران کودکی است تا کشف کند که این وقایع چگونه ممکن است پایه ذهنیات فرد را شکل داده و در اقدامات حال حاضر او نقش دارند.
تاریخچه درمان روانکاوی
فروید از اواخر دهه ۱۸۰۰ شروع به توسعه تکنیکهای درمانی خود کرد. در سال ۱۸۸۵، وی شروع به تحصیل و همکاری با ژان مارتین شارکوت در سالپتیرر (Salpêtrière) پاریس نمود. شاركوت از هيپنوتيزم براي درمان زناني كه در آن زمان به هيستري معروف بودند، استفاده میكرد. علائم این بیماری شامل فلج نسبی، توهم و عصبی بودن بود.
فروید به تحقیق در مورد هیپنوتیزم در درمان ادامه داد، اما کار و دوستی وی با همکار جوزف بروئر (Josef Breuer) منجر به توسعه معروفترین روش درمانی وی شد. بروئر رفتار خود با زن جوانی به نام آنا را توصیف کرد که علائم هیستری وی با صحبت در مورد تجربیات تروماتیک او برطرف شد.
فروید و بروئر در تالیف كتابی به نام “مطالعات در مورد هیستری” با هم همكاری كردند و فروید به توسعه استفاده خود از این “گفتار درمانی” ادامه داد. این روش پیشنهاد میکند که صرف صحبت در مورد مشکلات میتواند به رفع ناراحتی روانی کمک کند.
روان درمانی توسط یک روانکاو خوب چگونه کار می کند؟
روانکاوها عموماً وقت خود را صرف گوش دادن به صحبتهای مراجعان درباره زندگی خود می کنند، به همین دلیل است که این روش اغلب به عنوان “درمان با صحبت کردن” شناخته می شود. در این روش روانشناس به دنبال الگوها یا رویدادهای مهمی است که ممکن است در مشکلات فعلی مراجعه کننده نقش داشته باشد. روانکاوان بر این باورند که حوادث دوران کودکی و احساسات، افکار و انگیزههای ناخودآگاه در بیماریهای روانی و رفتارهای ناسازگار نقش دارد.
تکنیکهای مورد استفاده در درمان روانکاوی (توسط روانکاو خوب در تهران)
درمان روانکاوی همچنین از تکنیکهای دیگری از جمله تداعی آزاد، کاوش در انتقال، مشاهده دفاعیات و احساساتی که مراجعه کنندگان ممکن است از آن آگاه نباشند و همچنین تعبیر خواب استفاده می کند.
فرایند روانکاوی
افرادی که تحت درمان روانکاوی قرار میگیرند، اغلب حداقل یک بار در هفته با روانکاو خود ملاقات میکنند و ممکن است برای چند هفته، ماه یا حتی سالها تحت درمان قرار گیرند. از طریق این فرایند، امید میرود که افراد بتوانند بینش و آگاهی از نیروهای ناخودآگاه را که به وضعیت روحی فعلی آنها کمک میکند، به دست آورند.
درمان پر فشار
گاهی اوقات مراجعه کنندگان ممکن است دریابند که روانکاوی حتی توسط یک روانکاو خوب(در تهران) میتواند کاملاً پرفشار باشد. این درمان شامل صحبت کردن زیاد در مورد تجربیات گذشته، روابط و احساسات است. روشن شدن نیروهای ناخودآگاه، ممکن است منجر به احساس ناراحتی شود ولیکن باید توجه داشت که این روش میتواند بهترین روش برای به دست آوردن بینش و مقابله با احساساتی باشد که بیان آنها دشوار است.
برخورد با نیروهای ناخودآگاه
این رویکرد به درمان، اغلب شامل برانگیختن پاسخهای عاطفی و غلبه بر مکانیسمهای دفاعی است. موفقیت اغلب به توانایی مقابله با استرسهای بالقوه یا تحریک کننده تجربههای گذشته بستگی دارد. به دست آوردن بینش در مورد احساسات، رفتارها و تجربیات میتواند به شما کمک کند نیروهای ناخودآگاه را که همچنان بر اعمال، روابط و احساس شما اثر می گذارد، درک کنید.
درمان روانکاوی توسط یک روانکاو خوب همچنین ممکن است به شما کمک کند تکنیکهایی را برای کنار آمدن با مشکلات بعدی یاد بگیرید. در این حالت، به جای آنکه به روشهای تدافعی ناسالم برگردید، شاید بتوانید احساسات خود را بهتر شناخته و به روشی سازنده با آنها کنار بیایید.
مزایای درمان روانکاوی توسط یک روانکاو خوب
همانند هر رویکردی درمانی، درمان روانکاوی نیز میتواند نقاط مثبت و منفی خود را داشته باشد. میزان تأثیر این درمان، مزایا و مشکلات احتمالی در انتخاب استفاده از این روش به عوامل مختلفی از جمله ترجیحات و شدت علائم فردی بستگی دارد.
در چند دهه گذشته، تحقیقات قابل توجهی انجام شده است که اعتبار این رویکرد را تأیید میکند. در این روش درمان، روانکاو یک محیط همدلانه و بدون قضاوت را ایجاد میکند و مراجعه کننده همراه با احساس امنیت میتواند احساسات یا اعمالی که منجر به استرس در زندگی وی شده است، را آشکار کند.
اغلب، تقسیم ساده این بارها در مرکز رابطه درمانی، میتواند مفید باشد. به علاوه، نشان داده شده است که این نوع خودآزمایی می تواند به رشد عاطفی مستمر در طول زمان منجر شود.
حوزههای کاربرد روش درمان روانکاوی
درمان روانکاوی توسط یک روانکاو خوب ممکن است برای درمان برخی از شرایط روانشناختی استفاده شود. از این جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اختلال وسواس فکری عملی
- افسردگی
- اختلالات روان تنی (Psychosomatic)
- فوبیا
- اضطراب
- مشکلات هویتی
- کشمکشهای عاطفی
- رفتار خود تخریبی (Self-destructive behavior)
- موضوعات مربوط به رابطه
- مشکلات جنسی
افرادی که احتمالاً از روش درمان روانکاوی بهرهمند میشوند اغلب کسانی هستند که مدتی است علائم اضطراب، خلق افسرده و رفتارهایی که تأثیر منفی بر عملکرد و لذت بردن از زندگی است را برای طولانی مدت تجربه میکنند.
نرخ موفقیت درمان روانکاوی توسط یک روانکاو خوب
در حالی که برخی از منتقدان میزان موفقیت درمان روانکاوی را مورد انتقاد قرار داده اند، تحقیقات اخیر نشان میدهد که این روش درمانی میتواند یک درمان موثر برای طیف وسیعی از مسائل باشد.
درمان روانکاوی موثر در کاهش علائم
با یک بررسی در مورد اثربخشی روش درمان روانکاوی طولانی مدت، میزان موفقیت متوسط تا زیادی در کاهش علائم انواع آسیب های روانی بدست آمد.
یک مطالعه بزرگ دیگر نشان داد که درمان روانکاوی کوتاه مدت برای بهبود علائم عمومی موثر است. علاوه بر این، بررسیها همچنین نشان داد که درمان روانکاوی منجر به بهبودهای پایدار در علائم جسمی، علائم افسردگی و علائم اضطراب میشود.
درمان روانکاوی توسط یک روانکاو خوب منجر به بهبودهای پایدار میشود
مراجعانی که تحت درمان روانکاوی قرار می گیرند، این دستاوردها را حفظ میکنند و حتی پس از پایان درمان نیز ممکن است به پیشرفت خود ادامه دهند.
نتایج یک تحقیق که در سال ۲۰۱۰ در یک مجله روانشناسی آمریکایی منتشر شد نشان داد که روانکاوی پویا به اندازه سایر درمانهای مبتنی بر شواهد موثر است.
تفاوت درمان روانکاوی با سایر روشهای درمانی
چه چیزی درمان روانکاوی را از سایر روشهای درمانی متفاوت میکند؟ در یک تحقیق روی رویکردهای روانکاوی و رفتار شناختی (CBT)، هفت ویژگی شناسایی گردید که رویکرد روانکاوی را از بقیه متمایز می کند.
تمرکز بر احساسات و نحوه بیان آنها: در جایی که CBT متمرکز بر شناخت و رفتار است، درمان روانکاوی توسط یک روانکاو خوب طیف کاملی از احساسات را که یک بیمار تجربه می کند کشف می کند.
اکتشاف اجتناب: افراد اغلب از احساسات، افکار و موقعیتهای خاصی که باعث ناراحتی آنها می شود، اجتناب می کنند. درک آنچه که مراجعان از آن اجتناب میکنند می تواند به روانکاو و مراجعه کننده کمک کند تا بهتر کشف کنند که چرا چنین اجتنابی ظهور پیدا میکند.
شناسایی الگوها و مضامین تکرار شونده در افکار، احساسات و رفتارها. در بعضی موارد، افراد از چنین اقدامات تکراری آگاهی دارند اما ممکن است نتوانند از الگوهای ناسالم یا مخرب خارج شوند. در موارد دیگر، مراجعان از چگونگی تأثیر چنین الگوهایی بر رفتارهای آنها آگاهی ندارند.
تأکید بر صحبت در مورد تجربیات گذشته: سایر روشهای درمانی بیشتر بر عملکرد بیمار تمرکز بیشتری دارند. رویکرد روانکاوی توسط یک روانکاو خوب به بیمار کمک می کند تا گذشته خود را کشف کند و بفهمد چگونه بر حال و آینده تأثیر می گذارد.
کاوش در روابط بین فردی: از طریق فرایند درمان توسط دکتر روانکاو، مراجعه کنندگان قادر به کشف روابط خود با دیگران، چه روابط فعلی و چه روابط گذشته هستند.
تمرکز بر رابطه درمانی: از آنجا که درمان روانکاوی بسیار شخصی است، رابطه بین روانکاو و بیمار بخش مهمی از روند درمان است.
کاوش در زندگی فانتزی بیمار: در مواردی که سایر روشهای درمانی اغلب هدف گرا هستند، درمان روانکاوی به بیمار امکان میدهد که آزادانه کاوش کند. مراجعان آزاد هستند که صدای ترسها، آرزوها، رویاها و اصرارهای دیگری را که قبلاً هرگز در مورد آنها صحبت نکرده اند، ابراز کنند.
کاوش در زندگی فانتزی بیمار: در مواردی که سایر روشهای درمانی اغلب هدف گرا هستند، درمان روانکاوی به بیمار امکان میدهد که آزادانه کاوش کند. مراجعان آزاد هستند که صدای ترسها، آرزوها، رویاها و اصرارهای دیگری را که قبلاً هرگز در مورد آنها صحبت نکرده اند، ابراز کنند.
احتمالا با این جستجو ها به این مقاله رسید:
روانکاو خوب در تهران، دکتر روانکاو خوب در تهران ، مرکز روانکاوی در تهران